Aluminijumski Prozori

Aluminijumski prozori  svojim osobinama zadovoljavaju visoke standarde današnjeg tržišta za kvalitetnom stolarijom koja traži minimalno održavanje. Aluminijumski profili svojom čvrstoćom osiguravaju statičku stabilnost ugrađenih elemenata, izuzetno su lagani i samim tim je osiguran i dug vek ugrađenog elementa. Veoma je važno i to što se ovim profilima takođe postiže i ušteda toplotne energije a njihova glatka površina znatno olakšava održavanje.

Jedna od glavnih prednosti aluminijumske stolarije u odnosu na drvo i pvc je ta što pokazuje veliku otpornost na atmosferske uticaje i generalno veću izdržljivost, odnosno vek trajanja.

Aluminijumski prozori se izrađuje sa i bez termo prekida od kvalitetnih profila uvezenim iz Grčke. Aluminijumski profili su izuzetno lagani, a svojom čvrstoćom osiguravaju dug vek eksploatacije svih ugrađenih elemenata. Plastificirani aluminijumski profili su dostupni u širokom spektru boja, a stolarija se proizvodi i u srebrnoj, zlatnoj, bronzanoj i inox varijanti, gde se upotrebljavaju eloksirani aluminijumski profili.

Prozori poseduju sistem zatvaranja i bravljenja u nekoliko tačaka između krila i okvira prozora. Time se osigurava odlično zaptivanje kontaktnih površina između krila i okvira. Upotrebljavani aluminijumski profil ispunjavaju sve predviđene svetske standarde po pogledu kvaliteta i fizičko-mehaničkih svojstava. Zastakljuju se vakuum staklima koji obezbeđuju izvanrednu termičku i zvučnu izolaciju.

DUGOTRAJNOSTI I POUZDANOST

Pored dugotrajnosti i pouzdanosti aluminijumska stolarija ima veliki plus i na estetski izgled svojih profila, veći izbor boja koji omogućava ispunjenje različitih želja. Lakša je od PVC-a pa se moze koristiti za izradu većih elemenata za poslovne prostore i sl. Pogodna je za korišćenje u oblastima sa visokim temperaturama i intenzivnom sunčevom svetlošću. Jednostavna je za održavanje, dovoljno je povremeno je prebrisati mokrom krpom.

Ekološki je opravdana jer se radi o materijalu prirodnog porekla, koji je moguće reciklirati u potpunosti i koji ne utiče negativno na okolinu i zdravlje ljudi.

KVALITET IZRADE

Kada je reč o proizvodnji Aluminijumske stolarije, u našem programu je Aluminijumska stolarija grčkog proizvođača Alumil. Okovi za Aluminijumska stolariju su od domaćeg proizvođača Stubline iz Mladenovca.

Kada je reč o stakljenju stolarije u zadnje vreme se sve više koristi niskoemisiono staklo punjeno argonom zato što je koeficijent provodljivosti toplote 1,1 što upotpunosti zadovoljava sve strožije zahteve u pogledu energetske efikasnosti.