Aluminijumska ulazna i sobna vrata

Aluminijumska ulazna i sobna vrata  svojim osobinama zadovoljavaju visoke standarde današnjeg tržišta za kvalitetnom stolarijom koja traži minimalno održavanje. Aluminijumski profili svojom čvrstoćom osiguravaju statičku stabilnost ugrađenih elemenata, izuzetno su lagani i samim tim je osiguran i dug vek ugrađenog elementa. Veoma je važno i to što se ovim profilima takođe postiže i ušteda toplotne energije a njihova glatka površina znatno olakšava održavanje.

Jedna od glavnih prednosti aluminijumske stolarije u odnosu na drvo i pvc je ta što pokazuje veliku otpornost na atmosferske uticaje i generalno veću izdržljivost, odnosno vek trajanja.

Aluminijumska ulazna i sobna vrata se vrlo lako uklapaju u celokupni enterijer i eksterijer objekta, pa stoga predstavljaju idealno rešenje kojem arhitekte pribegavaju sve češće. Aluminijumski profili su vrlo zahvalni u pogledu procesa proizvodnje stolarije i lako se postižu različiti oblici sa zakrivljenjima ili lukovima. Uz estetsku prihvatljivost, sa aluminijumskom stolarijom se istovremeno postiže i sigurna zaštita prostorija od provale. Bravljenje između krila vrata i okvira se obavlja u nekoliko tačaka, a okovi koje upotrebljavamo u procesu proizvodnje se odlikuju visokom čvrstinom, pouzdanošću i kvalitetom. Vrata od aluminijuma se proizvode u različitim varijantama u dimenzijama, boji i dizajnu po željama kupaca.

Dugotrajnosti i pouzdanost

Pored dugotrajnosti i pouzdanosti aluminijumska stolarija ima veliki plus i na estetski izgled svojih profila, veći izbor boja koji omogućava ispunjenje različitih želja. Lakša je od PVC-a pa se moze koristiti za izradu većih elemenata za poslovne prostore i sl. Pogodna je za korišćenje u oblastima sa visokim temperaturama i intenzivnom sunčevom svetlošću. Jednostavna je za održavanje, dovoljno je povremeno je prebrisati mokrom krpom.

Ekološki je opravdana jer se radi o materijalu prirodnog porekla, koji je moguće reciklirati u potpunosti i koji ne utiče negativno na okolinu i zdravlje ljudi.

Kvalitet izrade

Kada je reč o proizvodnji Aluminijumske stolarije, u našem programu je Aluminijumska stolarija grčkog proizvođača Alumil. Okovi za Aluminijumska stolariju su od domaćeg proizvođača Stubline iz Mladenovca.

Kada je reč o stakljenju stolarije u zadnje vreme se sve više koristi niskoemisiono staklo punjeno argonom zato što je koeficijent provodljivosti toplote 1,1 što upotpunosti zadovoljava sve strožije zahteve u pogledu energetske efikasnosti.